Al-men

EtusivuAl-Men

Al-Menin toimenkuva on alumiiniprofiilin jatkojalostus valmiiksi tuotteeksi tai sen osaksi. Tarjoamiimme palveluihin kuuluu mm. alumiiniprofiilien CNC-työstö, TIG/MIG -hitsaus sekä erilaiset kokoonpanotyöt. Tiiviin verkoston ansiosta asiakas saa koko tuotanto-prosessin saman katon alta. Al-Men hoitaa kaiken profiilitilauksista varastointiin ja pintakäsittelyyn saakka.

 

Al-Men sijaitsee Etelä-Pohjanmaalla, Mäkelä Alun alumiinipursotuslaitoksen välittömässä läheisyydessä. Tämä takaa viimeisimmän alumiinitietouden ja vankan jalansijan alumiiniteollisuuden tuotekehityksessä.

 

Lisäksi samassa klusterissa on alumiinin pintakäsittely-yrityksiä, jotka toteuttavat laajan paletin erilaisia alumiinin pinnoitusratkaisuja.


Tuotanto

Al-Men toteuttaa monenlaisia kokonaisuuksia. Kalusto ei ole sidottu sen enempää sarjatuotantoon kuin yksittäisiin rakenteisiinkaan. Pienten alumiiniosien alihankinta on yhtä tärkeä työ kuin suuret ja näyttävät sisustamisen ja alumiinirakentamisen kokonaisuudet. Konekantamme muodostuu nykyaikaisista, uusinta tekniikkaa olevista koneista ja laitteista. Kalustoomme kuuluu mm. 5- akselisia CNC-työstökeskuksia, joiden avulla voimme työstää jopa yli 15 metrisiä alumiiniprofiileja.

 

Tuotanto lähtee asiakkaan tarpeen määrittämisestä. Etsitään ja tarvittaessa suunnitellaan sopiva profiilin malli, siihen tarvittavat pintakäsittelyratkaisut, työstö ja kokoonpano.

 

Erikoisosaamista ja joustavia ratkaisuja

Olemme panostaneet tarkkuustyökaluihin ja koneisiin, sekä alumiinin käsittelyssä tarvittavaan erityisosaamiseen. Osaaminen näkyy tyytyväisinä asiakkaina, sekä tuotteina, joiden korkealuokkaiseen valmistukseen vain harvat pystyvät.

 

Asiakkaamme ovat teollisuuden aloilta, jotka tarvitsevat käyttöönsä kestäviä ja laadukkaita alumiinituotteita, komponentteja ja osia.

 

Eräs merkittävä asiakasryhmä on rakennusteollisuus, joka käyttää runsaasti alumiiniprofiileja eri käyttötarkoituksiin. Lisäksi valmistamme tuotteita mm. elektroniikkateollisuudelle, jonka tarpeisiin alumiini materiaalina sopii varsin hyvin. Joustavat, räätälöidyt toteutukset ovat yrityksen vahvuus.

 

Alumiini

Yrityksemme erityisosaaminen sijoittuu alumiiniprofiilien jatkojalostamiseen loppukäyttäjän tarpeita vastaaviksi tuotteiksi. Korkeaa laatua ja uusinta tekniikkaa edustavat koneet mahdollistavat sen, että laadusta ei tarvitse tinkiä.

 

Tämä yhdistettynä ammattitaitoiseen henkilökuntaan varmistaa tuotteiden korkean laadun, mikä on ensisijainen tavoitteemme. Lisäksi logistinen sijainti alumiinipursotuslaitoksen vieressä takaa kustannustehokkaan tuotannon, ja sen, että alumiiniprofiilien kehityksen viimeisin tietotaito on käytettävissämme.

 

Al-Men Oy esite (pdf)

La Alucenter

Al-Men Oy kuuluu La Alucenter osaamisverkostoon, johon kuuluu alumiinin jatkojalostuksen huippuosaajia.

Tämän avulla pystymme tarjoamaan asiakkaillemme monipuoliset jatkojalostustoimitukset.

 

La Alucenter esite (pdf)