Alumiiniprofiilit

EtusivuAlumiiniprofiilit

Toimitamme pienempiä määriä alumiiniprofiileja myös yksityisasiakkaille verkkokauppamme välityksellä.
Verkkokauppamme löydät osoitteesta kauppa.al-men.fi

 

Alumiini on kevyt ja hyvin korroosiota kestävä hopean sävyinen metalli. Maaperässä alumiinia on paljon, ja se onkin maankuoren kolmanneksi yleisin alkuaine. Alumiinia ja sen erityisominaisuuksia voidaan hyödyntää monin eri tavoin. Alumiinia käytetään paljon muun muassa rakennusteollisuudessa, jossa sen avulla voidaan luoda näyttäviä ja nykyaikaisia rakennelmia. Lisäksi alumiinia käytetään runsaasti ajoneuvo, pakkaus ja elektroniikkateollisuudessa.

 

Alumiinin hyödyllisiä ominaisuuksia

  • Hyvä lämmön- ja sähkönjohtavuus
  • Kierrätettävyys
  • keveys
  • korroosionkestävyys
  • helposti muokattava
  • hyvä lujuus/painosuhde

Alumiinin joutuessa ilman kanssa kosketuksiin, muodostuu sen pintaan suojaava oksidikerros. Tähän perustuu myös alumiinin hyvä korroosionkestävyys. Korroosion- ja kulutuksenkestävyyttä voidaan parantaa myös keinotekoisesti anodisoinnin avulla, jossa alumiinin pintaan muodostetaan paksumpi oksidikerros sähkökemiallisesti. Anodisoitu alumiinipinta on lisäksi ulkonäöllisesti näyttävän näköinen, ja on yksi vaihtoehtoinen pintakäsittelyn muoto.

 

Alumiiniprofiilit

Alumiini on mahdollista jalostaa lopputuotteeksi monin eri tavoin. Alumiinista voidaan valmistaa kappaleita valamalla, se voidaan valssata levyiksi, tai pursottaa alumiiniprofiileiksi. Erilaisia vakioprofiileja, kuten alumiiniputkia, tankoja, lattoja jne. löytyy useilta toimittajilta laaja valikoima. Usein kuitenkin paras vaihtoehto on suunnitella profiilin muoto asiakaskohtaisesti. Tällöin profiili voidaan valmistaa juuri sellaiseksi, että se soveltuu käyttötarkoitukseen mahdollisimman hyvin. Alumiiniprofiilit taas voidaan tarvittaessa pintakäsitellä monipuolisesti. Pulverimaalaus on eräs yleisimmistä pintakäsittelyvaihtoehdoista. Tällöin profiilit voidaan maalata juuri asiakkaan toivomiin värisävyihin.

 

Lopulliseen käyttötarkoitukseen sopiviksi alumiiniprofiilit yleensä muokataan katkaisemalla ne sopivan mittaisiksi. Tämän lisäksi niihin voidaan työstää erilaisia koloja, kierteitä jne. tarpeen mukaan. Alumiinia voidaan myös hitsata, tai profiilit voidaan taivuttaa kaareviksi. Erilaisia alumiinin käyttötapoja ja jatkojalostusmahdollisuuksia on lukematon määrä. Luonnollisesti parhaaseen lopputulokseen päästäkseen tarvitaan myös osaamista, sekä nykyaikaisia ja tarkoitukseen soveltuveltuvia koneita ja laitteita.

 

Alumiini

Tunnus Al
Järjestysluku 13
Tiheys 2,7x10³
Sulamispiste 660,32°
Kiehumispiste  2467°