Alumiiniprofiilit

EtusivuAlumiiniprofiilit

Toimitamme pienempiä määriä alumiiniprofiileja myös yksityisasiakkaille verkkokauppamme välityksellä.
Verkkokauppamme löydät osoitteesta kauppa.al-men.fi

 

Alumiiniprofiileja toimitamme monille eri teollisuuden aloille laidasta laitaan. Toimimme yleensä alumiiniprofiilien pursotuslaitoksen ja loppukäyttäjän välissä, tarjoten asiakkaalle tarvittavat profiilien koneistukset, varastointipalvelut, pintakäsittelyt sekä muut kokoonpano- ja sopimusvalmistuspalvelut. Varastoinnin avulla mahdolistamme asiakkaalle pienemmät kotiinkutsuerät, sekä joustavat ja nopeat toimitukset. Mikäli asiakkaalle on tarve suunnitella oma asiakaskohtainen profiilimalli, autamme tarvittaessa profiilityökalun suunnittelussa, ja hoidamme asiakkaan niin halutessa koko profiilien ja pursotustyökalun hankintaprosessin. Joskus asiakkaalla saattaa olla jo valmis profiilin pursotustyökalu olemassa, jolloin sopiva toimintakonsepti löytyy usein hyvinkin nopeasti.

 

Tehokkaan logistisen ketjun mahdollistaa sijaintimme toisen Suomessa toimivan alumiiniprofiilien pursotuslaitoksen välittömässä läheisyydessä, joskin käytämme tuotannossamme minkä tahansa profiilitoimittajan profiilia asiakkaan toiveiden mukaisesti. Pääosin omassa tuotannossamme teemme muun muassa profiilien koneistukset, hitsaukset, kokoonpanon sekä määrämittaan sahaukset. Mahdolliset pintakäsittelyt hankimme tarvittaessa alihankintana tiiviin verkostomme välityksellä.

 

Alumiiniprofiilit

alumiiniprofiilitAlumiiniprofiileja löytyy maailmalta valmiina muotoina ns. vakioprofiileina putkia, lattatankoja, L-kulmatankoja, U-profiileja jne. Usein tällainen vakioprofiili täyttää tarkoituksensa, mutta monta kertaa on järkevää suunnitella ja tilata oma asiakaskohtainen profiilimuoto. Tällainen tiettyyn tarkoitukseen suunniteltu asiakasprofiili varmistaa sen, että tuote soveltuu optimaalisesti käyttökohteeseensa. Etenkin isommissa määrissä oma profiilimuoto on myös kustannustehokas, koska tällöin alumiiniprofiili voidaan suunnitella siten, että materiaalia kuluu mahdollisimman vähän, ja myös mahdolliset muut myöhemmin tuotteelle tehtävät jatkojalostukset ja kokoonpanot helpottuvat.

 

Alumiiniprofiilin pursotustyökalujen hinnat vaihtelevat profiilin poikkileikkauksen muodon, koon, ja muiden profiililta vaadittujen ominaisuuksien mukaan. Mikäli profiilin muoto ei ole kovin "vaikea", ja poikkileikkauksen koko "kohtuullinen", pursotustyökalun hinta pyörii usein noin 1000-2000 euron välillä. Toisaalta mikäli koko on kovin suuri, tai profiilissa on runsaasti muita valmistusta hankaloittavia ominaisuuksia (paljon putkimaisia osia jne.) hinta voi nousta tuhansiinkin euroihin. Usein taloudellisesti järkevä suoraan alumiiniprofiilien valmistajalta tilattava pursotuserän koko on noin 500 kg tai enemmän. Mikäli asiakasprofiilille ei ole tarvetta, vaan käyttötarpeeseen riittää ns. vakioprofiili (alumiinilatta, kulmatanko, alumiiniputki tms.), niin tällöin varsinkin pienempiin määriin löytyy usein raaka-ainetta suoraan useiden metallitukkureiden varastosta. Me Al-Men Oy:ssä autamme asiakasta profiilien hankinnassa ja siihen liittyvässä logistiikassa. Tarvittaessa myös varastoimme profiilia, jotta asiakkaamme saavat toimitukset omaan käyttötarpeeseensa sopivina eräkokoina.

 

Lopulliseen käyttötarkoitukseen sopiviksi alumiiniprofiilit yleensä muokataan katkaisemalla ne sopivan mittaisiksi. Tämän lisäksi niihin voidaan työstää erilaisia koloja, kierteitä jne. tarpeen mukaan. Alumiiniprofiileja voidaan tarvittaessa myös liittää toisiinsa hitsaamalla. Erilaisia alumiinin käyttötapoja ja jatkojalostusmahdollisuuksia on lukematon määrä. Luonnollisesti parhaaseen lopputulokseen päästäkseen tarvitaan myös osaamista, sekä nykyaikaisia ja tarkoitukseen soveltuveltuvia koneita ja laitteita. Alumiiniprofiilit voidaan tarvittaessa pintakäsitellä monipuolisesti. Pulverimaalaus on eräs yleisimmistä pintakäsittelyvaihtoehdoista. Tällöin profiilit voidaan maalata juuri asiakkaan toivomiin värisävyihin.

 

Alumiinin hyödyllisiä ominaisuuksia

  • Hyvä lämmön- ja sähkönjohtavuus
  • Kierrätettävyys
  • keveys
  • korroosionkestävyys
  • helposti muokattava
  • hyvä lujuus/painosuhde

Alumiini on kevyt ja hyvin korroosiota kestävä hopean sävyinen metalli. Maaperässä alumiinia on paljon, ja se onkin maankuoren kolmanneksi yleisin alkuaine. Alumiinia ja sen erityisominaisuuksia voidaan hyödyntää monin eri tavoin. Alumiinia käytetään paljon muun muassa rakennusteollisuudessa, jossa sen avulla voidaan luoda näyttäviä ja nykyaikaisia rakennelmia. Lisäksi alumiinia käytetään runsaasti ajoneuvo, pakkaus ja elektroniikkateollisuudessa.

 

Alumiinin joutuessa ilman kanssa kosketuksiin, muodostuu sen pintaan suojaava oksidikerros. Tähän perustuu myös alumiinin hyvä korroosionkestävyys. Korroosion- ja kulutuksenkestävyyttä voidaan parantaa myös keinotekoisesti anodisoinnin avulla, jossa alumiinin pintaan muodostetaan paksumpi oksidikerros sähkökemiallisesti. Anodisoitu alumiinipinta on lisäksi ulkonäöllisesti näyttävän näköinen, ja on yksi vaihtoehtoinen pintakäsittelyn muoto.

 

Alumiini

Tunnus Al
Järjestysluku 13
Tiheys 2,7x10³
Sulamispiste 660,32°
Kiehumispiste  2467°