Alumiiniprofiili, kevyesti paras vaihtoehto

Alumiiniprofiili, kevyesti paras vaihtoehto

Mihin alumiiniprofiilit soveltuvat?

Alumiiniprofiilien mahdollisuudet

Alumiiniprofiileja käytetään kaikkialla, missä tarvitaan kestävää ja monipuolista rakennemateriaalia, joka tarjoaa samanaikaisesti keveyttä ja lujuutta. Niitä voi nähdä esimerkiksi 

  • rakennusten julkisivuissa, esim. ostoskeskusten lasijulkisivut, 
  • valtamerilaivoissa, 
  • näyttelyrakenteissa, esim. messuosastot, 
  • kuljetusvälineissä, esim. ajoneuvojen rakenteissa, 
  • teollisuuskoneissa,  
  • elektroniikkatuotteissa,  
  • valaisimissa, 
  • ikkuna- ja ovikehyksissä, 
  • hyllyjärjestelmien runkoina ja telineinä, 
  • kuluttajatuotteissa, esim. tikkaat. 

Alumiinin ominaisuudet

Alumiini on kevyt, luja ja ruostumaton vaihtoehto 

Siihen on syynsä, miksi alumiinia käytetään kaikkialla. Alumiinin keveys, lujuus, korroosionkestävyys, palonkestävyys, lämmönjohtokyky sekä helppo ja taloudellinen kierrätettävyys tekevät siitä erinomaisen vaihtoehdon monille materiaaleille. 

Alumiini on esimerkiksi kevyempää kuin teräs ja siksi houkutteleva vaihtoehto tilanteissa, joissa paino on tärkeä tekijä. Esimerkiksi kuljetuskalustossa ja ajoneuvojen rakenteissa alumiinin keveys vähentää polttoaineen kulutusta. 

Kestävä ja säänkestävä alumiini voi olla hyvä vaihtoehto myös puulle esimerkiksi ulkoverhouksessa tai terassirakenteissa, jolloin niitä ei tarvitse uusia lahoamisen vuoksi. 

Alumiini on kestävämpi ja vahvempi kuin monet muovit, joten se voi korvata muovia esimerkiksi teollisuusosissa, joissa tarvitaan kestävyyttä ja lujuutta. Kierrätettävänä materiaalina alumiini on myös muoveja ympäristöystävällisempi vaihtoehto. 

Mitä alumiiniprofiili ratkaisee?

Alumiiniprofiili – rakenteiden huomaamaton sankari  

Suurimmalle osalle alumiiniprofiili näyttäytyy siistinä listana, jota tuskin huomaa osana tuotetta tai rakennetta. Huomaamaton ulkomuoto kätkee kuitenkin alleen useita tärkeitä tehtäviä: 

 

1) Rakenteen tukeminen ja vahvistaminen 

Alumiiniprofiilit tarjoavat kestävän rungon tai tukirakenteen tuotteisiin tai rakenteisiin. Ne voivat antaa tukea ja lisätä vakautta esimerkiksi ikkunoiden, ovien, kaiteiden ja kattorakenteiden osissa. 

 

2) Kotelointi ja suojaus

Alumiiniprofiileja voidaan käyttää erilaisten kotelojen ja suojien rakentamisessa. Esimerkiksi elektroniset laitteet tai valaisimet voidaan sijoittaa alumiiniprofiilin sisään, jolloin komponentit pysyvät suojassa ja jäähdytys tehostuu.  

 

3) Liitokset ja asennusratkaisut 

Oikean muotoinen alumiiniprofiili tarjoaa helpon tavan liittää osat yhteen ja voi toimia osana näppärää ja kestävää asennusratkaisua. 

 

4) Jäähdytys

Alumiini on hyvä lämmönjohtaja, joten alumiiniprofiileja voidaan käyttää jäähdytysratkaisuissa esimerkiksi valaistuksen tai elektroniikkalaitteiden yhteydessä. 

 

5) Viimeistelty ulkonäkö 

Alumiiniprofiililla voidaan peittää reunoja saumattomasti ja saada näin aikaan siisti ja viimeistelty ulkonäkö. 
 
Voisiko alumiini olla oikea valinta? Anna se meidän ratkaistavaksemme. 
Ota yhteyttä › 

Vuosien mittaan sadat yritykset ovat luottaneet osaamiseemme alumiiniprofiilien työstössä, ja tänä aikana on syntynyt useita pitkäaikaisia asiakassuhteita. Onnistuneet projektit ja luotettava kumppanuus ovat mahdollistaneet sen, että monet asiakkaamme ovat olleet mukana matkassamme vuosi toisensa jälkeen.

ISO9001:2015

ISO14001:2015

Mainostoimisto Semio